Účetní a daňové odpisy vybraných kategorií hmotného majetku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce je zaměřena na účetní a daňové odpisování majetku zařazeného do první a druhé odpisové skupiny. Cílem práce je navrhnout směrnici pro účetní odpisy a dále pak kroky a opatření vedoucí k optimalizaci daňové zátěže ve spojitosti s odpisy vybraných kategorií hmotného majetku. V teoretické části jsou vymezeny základní teoretické pojmy a vymezení, které jsou následně použity při zpracování analytické a návrhové části práce.
This thesis is focused on accounting and tax depreciations of assets classified into the first and second depreciation groups. The aim of the thesis is to propose a directive for accounting depreciation and then steps and measures leading to the optimization of the tax burden in connection with depreciation of selected categories of tangible assets. The theoretical part defines the basic theoretical concepts and definitions, which are used in the processing of analytical and design part of the work.
Description
Citation
DROZDOVÁ, E. Účetní a daňové odpisy vybraných kategorií hmotného majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kupčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Otázky vedoucího práce - zodpovězeno Otázky oponenta práce - zodpovězeno Ing. Petr Kupčík, Ph.D. Jak se projeví posunutí hranice poř. ceny hmotného majetku u daňového odpisu z 40 tis. - na 80 tis. v rámci DPH? - nezodpovězeno Ing. Roman Ptáček, Ph.D. Posouzení výše pojistného v případě pořízení nového automobilu a ojetého automobilu. - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO