Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace společnosti Flowserve Czech Republic, s. r. o. za období 2015-2019. Potřebné informace jsou čerpány z veřejně dostupných výročních zpráv a účetních výkazů. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá teoretickým vysvětlením jednotlivých metod a ukazatelů, které jsou určené k posouzení finančního zdraví společnosti. Ve druhé, analytické části práce, jsou vysvětlené metody a ukazatele prakticky aplikovány na sledovanou společnost s cílem zhodnocení jejího současného stavu. Zjištěné skutečnosti jsou použity jako podklad pro poslední část práce, ve které jsou navržena opatření na zlepšení současné situace společnosti.
The bachelor's thesis deals with the assessment of the financial situation of Flowserve Czech Republic, s.r.o. for the period 2015-2019. The necessary information is drawn from publicly available annual reports and financial statements. The work is divided into three parts. The first part deals with the theoretical explanation of individual methods and indicators intended to assess the financial health of the company. In the second analytical part of the thesis, the methods and indicators explained are practically applied to the monitored company in order to evaluate its current state. The findings are used as a basis for the last part of the work, in which measures are proposed to improve the current situation of the company.
Description
Citation
BRANDÝSOVÁ, M. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Otázka oponenta práce: Jakým způsobem a v jaké výši ovlivní vaše návrhy celkovou zadluženost společnosti? - Odpovězeno Ph.D. Schüller: Nízká vyjednávací síla s dodavateli vs. zákazníci? Prosím o komentář. - Odpovězeno Ph.D. Herálecký: Kometář k tabulce s úroky. Kometář ke kontokorentnímu úvěru. - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO