Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zajištění a vymáhání pohledávek. Je rozdělena na několik částí. Teoretická část, charakterizuje pohledávky z právního, účetního, daňového a ekonomického hlediska. Analytická část se skládá z analýzy aktuálního způsobu zajištění a vymáhání pohledávek podnikatele. Závěr práce obsahuje návrhy na zlepšení vymáhání pohledávek a ekonomické zhodnocení návrhů.
The bachelor thesis deals with the issue of seruring and collecting debts. The thesis is divided into several parts. The theoretical part describes debts in legal, acconsting, tax and economic aspect. The analytical part analyses current state of securing and collecting debts. The conclusion of the thesis contains a proposal of improved system of serucing and collecting debts of the entreoreneur and an economic evaluation of the proposal.
Description
Citation
HORSKÁ, V. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
1. otázka oponenta: odpovězeno částečně JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D.: V návaznosti na 1. otázku oponenta: Jaké jsou druhy insolvenčního řízení? Jaké jsou způsoby řešení úpadku? Jaké máme dva základní věřitele? Odpovězeno částečně. V práci uvádíte jako jeden způsob vymáhání pohledávek zasílání upomínek, vysvětlete. Odpovězeno. prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc.: V prezentaci máte uveden podíl pohledávek po lhůtě splatnosti na celkových pohledávkách v %, vysvětlete uvedené hodnoty. Odpovězeno s výhradami. Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D.: Ve Vaší práci uvádíte jako jedno z opatření platbu záloh. Vámi navrhovaná výše záloh je 50 %. Jakým způsobem jste určila tuto úroveň výše záloh? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO