Instrumentace Java programů, kontrakty pro paralelismus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Kontrakty pro paralelismus slouží k vyjádření potřebné atomicity sekvencí metod ve vícevláknových programech. Tato práce se zaměřuje na implementaci dynamického analyzátoru, který verifikuje programy napsané v jazyce Java vůči kontraktům. Podporovány jsou parametrické kontrakty se spojlery. Analyzátor je implementován jako rozšíření frameworku RoadRunner. V rámci implementace analyzátoru byla do frameworku RoadRunner přidána podpora pro získávání argumentů metod a jejich návratových hodnot. Analyzátor byl plně implementován a jeho funkčnost byla ověřena na sadě testovacích programů.
Contracts for concurrency describe required atomicity of method sequences in concurrent programs. This work proposes a dynamic analyzer to verify programs written in Java against contracts for concurrency. The analyzer was designed to detect violations of parametric contracts with spoilers. The proposed analyzer was implemented as an extension to the RoadRunner framework. Support for accessing the method arguments and return values was added to RoadRunner as a part of the solution. The analyzer was fully implemented and verified on a set of testing programs.
Description
Citation
ŽÁRSKÝ, J. Instrumentace Java programů, kontrakty pro paralelismus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a nepřesvědčivých odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Objasněte návaznosti své práce na diplomovou práci Dynamické analyzátory pro platformu SearchBestie , kterou v roce 2017 vypracoval Martin Janoušek pod vedením Aleše Smrčky a která se zabývala velice podobnými problémy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO