Vektorový grafický výstup z HTML renderovacího stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje problematice vykreslení webových stránek pomocí vektorové grafiky. Je zde popsán experimentální zobrazovací stroj CSSBox a jeho již existující knihovny pro vykreslení vektorové grafiky v PDF a SVG. Cílem je navrhnout společnou strukturu pro tyto dvě knihovny a co nejvíce sjednotit postup vykreslování webových stránek ve vektorové grafice. V práci je proveden rozbor chybně implementovaných částí existujících řešení a popsány nedostatky, které bude nezbytné doimplementovat tak, aby výsledná vektorová grafika splňovala standard CSS3. Dále zde bude popsán proces implementace včetně opravy všech nefungujících původních řešení a bude popsán princip sjednocení jednotlivých části pro generování obou dvou vektorových formátů. V závěru práce budou zhodnoceny výsledky vlastního testování a výstupy z generování reálných webových stránek.
This thesis focuses on the issue of rendering web pages using vector graphics. The experimental CSSBox display engine and existing libraries for rendering vector graphics in PDF and SVG will be described here. The goal of the thesis is design a common structure for these two libraries and unify the process of rendering web pages in vector graphics as much as possible. Analysis of incorrectly implemented parts of existing solutions will be performed here and shortcomings, which will be necessary to implement to the resulting vector graphic meet the standard CSS3, will be describe. Furthermore, the implementation process, including the repair of all non-functioning original solutions, and the principle of unification of individual parts for the generation of both vector formats will be described. The conclusion is dedicated the results of self testing and outputs from generating real websites.
Description
Citation
CHOCHOLATÝ, T. Vektorový grafický výstup z HTML renderovacího stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: V kap. 8 "Testování" diskutujete správnost výstupu implementovaných generátorů, které ručně porovnáváte s očekávaným výstupem. Existuje nějaké možnost, jak tento proces ověření správnosti vygenerovaných výstupů zautomatizovat? V jakých aspektech by se bylo možné inspirovat při generování výstupu jinými renderovacími nástroji, než je CSSBox, např. v jádrech webových prohlížečů? Komise, například: V čem je lepší Vaše generování dolumentů "*.pdf". Komise, například: Na jaké datové sadě jste testoval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO