Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na způsoby hodnocení finanční situace podniku. V teoretické části je charakterizována finanční analýza, její uživatelé, zdroje a jednotlivé ukazatele. Dále jsou vymezeny metody strategického hodnocení podniku. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na společnost Antech, spol. s r.o., účetní podklady jsou v souladu s teoretickými východisky vypracovány a vyhodnoceny. Závěrem jsou předloženy návrhy na řešení současného stavu společnosti.
The bachelor thesis focuses on ways of assessing the financial situation of a company. The theoretical part characterizes the financial analysis, its users, sources and particular indicators. The methods of strategic evaluation of a company are included as well. In the practical part, the theoretical knowledge is applied to the company Antech, spol. s r.o., accounting documents of this company are framed according to the theory and evaluated. In conclusion, proposals for solution of the current state of this company are presented.
Description
Citation
BARTOŠIC, Z. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
Otázky vedoucího: Jaké by byly přibližné náklady na vybudování maloobchodní prodejny? - odpovězeno Otázky oponenta: 1. V souvislosti s řízením obratu pohledávek rozveďte, proč jste zvolil návrh úroku z prodlení. Vymezte základní rozdíly mezi úrokem z prodlení a skontem. - odpovězeno 2. Společnost disponuje značnými finančními prostředky. Jakým způsobem by bylo možné tyto prostředky využít, aby došlo k jejich zhodnocení? - odpovězeno Ing. Michal Karas, Ph.D.: Zvažoval jste možnost pojištění pohledávek? - odpovězeno Ing. Roman Ptáček, Ph.D.: Výše sankčního úroku navrhujete 8,25. Proč v takové výši? - odpovězeno prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA: Z jakých analýz vyplývá, že doporučujete otevřít prodejnu? - odpovězeno V teorii máte popsán obrázek SWOT analýzy a různé směry analýz. Proč jste v analytické části využil pouze SWOT analýzu? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO