Příčiny fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti a návrh na její snížení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na příčiny fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti. První část se zabývá teoretickými poznatky, které jsou spjaté s problematikou práce a slouží jako podklad pro analytickou část. Obsahuje řízení lidských zdrojů, pojmy spojené s fluktuací a procesy se zaměstnanci. V analytické části jsou tyto poznatky využity jako podklad k analyzování a vyhodnocení současné situace ve společnosti. Poslední část práce obsahuje návrhovou část, kde jsou navržena řešení, která by snížila fluktuaci ve společnosti.
The bachelor thesis is focused on the causes of employee turnover in selected company. The first part deals with theoretical findings, which s related to the issue of work and serves as a basis for the analytical part. It includes human resource management, concepts associated with employee turnover and processes with employees. In the analytical part, these findings are used as a basis for analyzing and evaluating the current situation in society. The last part of the work contains suggestions, where solutions are porposed that would reduce turnover in society.
Description
Citation
SKŘIVÁNKOVÁ, M. Příčiny fluktuace zaměstnanců ve vybrané společnosti a návrh na její snížení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. et Ing. Kateřina Procházková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-24
Defence
otázky oponenta - odpovězeno doc. Konečná - Jste v kontaktu s managementem společnosti? - odpovězeno doc. Konečná - Byla firma v době pandemie v kontaktu se zaměstnanci? - odpovězeno Ing. Pěta - Projevila se přestavba prostor na tržbách společnosti? - odpovězeno Ing. Pěta - Jak jste stanovila náklady na fluktuaci zaměstnanců? - odpovězeno Ing. Procházková - Za jaký rok je uvedena průměrná mzda zaměstnanců? - odpovězeno Ing. Procházková - Jak je rozdělena celková mzda na fixní a variabilní část? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO