Ruka v rukávu

Abstract
Diplomová práce se skládá z textilního obrazu (200x160cm) a objektu (80x20cm) vytvořeného autorskou metodou tavení a spékání polyesterové tkaniny. V digitální verzi prezentace dává možnost detailního zobrazení a nechává tak pronikat pohled diváka až do samotné struktury díla.
The diploma thesis consists of a textile image (200x160cm) and an object (80x20cm) created by the author's method of melting and sintering a polyester fabric. In the digital version of the presentation, it gives the possibility of a detailed display and thus lets the viewer's view penetrate into the very structure of the work.
Description
Citation
LEVITNEROVÁ, J. Ruka v rukávu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Intermediální a digitální tvorba
Comittee
doc. MgA. Luděk Rathouský (předseda) MgA. Ondřej Homola (člen) MgA. Vasil Artamonov (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) Julie Béna (člen) MgA. Jakub Jansa (člen) Mgr. Silvie Šeborová (člen) MgA. Alžběta Bačíková, Ph.D. (člen) MgA. Marie Štindlová (člen) PhDr. Mgr. Kateřina Štroblová (člen)
Date of acceptance
Defence
Autorka nejdříve přečetla vlastní obhajobu. Následně byly přečteny posudky oponentky a vedoucí, o čemž byla otevřena diskuse. První otázka byla směrována k volbě atypického výstavního prostoru, kterým byl byt jejího kamaráda. Dále se komise ptala po technických aspektech práce (jak byla práce konkrétně vytvořena). Dále studentka obhajovala volbu vzorů a absenci „malířské“ kompozice. Tu vysvětluje snahou o přiblížení se vzorům metráže. Autorka vysvětluje, že od tohoto způsobu se chystá odstoupit k více kompozičně vycizelovaným práci. Autorka zmiňuje textovou část, která obsahuje rozhovory s dalšími textilními tvůrci tematizujícími upcyklaci. Komise zpochybňuje volbu způsobu instalace, který shledává matoucím. Artefakty vypadají jako by odkazovali k „nějaké situaci“ nebo performance, která však neproběhla. Komise vidí v práci velký potenciál a konstatuje, že by si tento potenciál „zasloužil“ být dále rozvíjen.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO