Výpočet magnetického pole transformátoru pomocí odporové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem odporov-vodivostní sít. Pomocí této sít je modelován transformátor. Na modelu se provedou simulace v programech PSpice a Simscape. Pro vyhodnocení výsledk byly použity hodnoty zjištné pomocí metody konených prvk. Jednoduchý model transformátoru byl nahrazen odporov vodivostní sítí, která je následn rozdlena na elementy. Dle tchto element je zjednodušený model ešen a analyzován.
The paper deals with conductivE-resistive network. Use of this network is modeled transformer. The model is implemented in simulation program PSPICE and Simscape. To evaluace the results were used the values obtained using the finite element method. A simple model of the transformer has been replaced by rezistor network conductivity, which is divided into elements. According to these elements is a simplified model designed and analyzed
Description
Citation
BLÁHA, M. Výpočet magnetického pole transformátoru pomocí odporové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Severín (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student zpracoval práci na téma Výpočet magnetického pole transformátoru pomocí odporové sítě. Student popisuje současný stav řešení dané problematiky včetně metody výpočtu magnetického pole pomocí ekvivalentních obvodů, rozdílech mezi nimi a možnosti jejich použití. V práci předvedl simulaci na jednotlivých modelech transformátoru, na které aplikoval metodu odporově-vodivostní sítě pomocí programu PSPice. Na otazky komise reagoval a odpovídal správně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO