Kalibrace měřícího zařízení aerodynamického tunelu VUT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci bylo zkoumáno téma kalibrace zařízení a sekcí ve vztahu k aerodynamickému tunelu na brněnském institutu leteckého inženýrství. Přístroje používané v aerodynamickém tunelu jsou kalibrovány a jsou popsány a provedeny kalibrace sekcí na testovací sekci. Kalibrační listy a šablony sestav jsou vytvořeny za účelem zjednodušení budoucích procesů. Nově kalibrovaná sestava se používá k provádění měření síly a probuzení na modelovém voze, která jsou porovnána s předkalibrací měření, aby dále ilustrovala užitečnost kalibrací.
Instrument calibrations, Test section calibrations, Wind tunnel, aerodynamics, wake measurement
Description
Citation
DE BOER, H. Kalibrace měřícího zařízení aerodynamického tunelu VUT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Stavba letadel
Comittee
doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Hlinka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (člen) Ing. Robert Popela, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-09-06
Defence
Student presented his work. No questions from reviewer were included. Is the drag from the balance compared? Is the drag used really a profile drag? Do you thing the induced drag is ommited? Was the balance calibrated? How can the QR code be used? Was the behaviour of the sensors at zero wind tunnel speeds tested? Original calibration was for automotive, would the calibration be different for aviation application? How can we substitute the complex shaped curve? How the density was measured? What was the frequency of temperature measurement? Do you thing there is some kind of automation possible for calibration? Student answered the questions.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO