Návrh tepelného čerpadla pro systém chlazení kondenzátoru spalin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je rešerše principu tepelného čerpadla a stručný popis druhů tepelných čerpadel. V praktické části je návrh tepelného čerpadlo pro systém chlazení kondenzátoru spalin. Hlavní komponenty tepelného čerpadla byly vybrány tak, aby tepelné čerpadlo bylo schopno uchladit kondenzátor spalin.
The aim of this bachelor thesis was research the principle of a heat pump and basic description of the types of heat pumps. The experimental contains design of a heat pump for a flue gas condenser cooling system. The main components of the heat pump were selected to be able to cool the flue gas condenser.
Description
Citation
PAVLÍČEK, A. Návrh tepelného čerpadla pro systém chlazení kondenzátoru spalin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Lízal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-09-10
Defence
Student odprezentoval obsah své bakalářské práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu rozpravy byly položeny tyto otázky: Jak lze používat jedno TČ pro vytápění a klimatizování? Jak se liší COP v případě výpočtu pro teplené čerpadlo od výpočtu pro chladicí zařízení? Jak se liší výpočet COP pro reálné zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO