Kritická analýza bytového fondu v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práci na téma Kritická analýza bytového fondu v ČR, jsem si vybrala pro svoji aktuálnost a problematičnost. Snaţila jsem se v práci obsáhnout veškerá úskalí bydlení – legislativu, která byla přijata a z ní plynoucí situace bydlení na trhu. Řešením problému regulovaného „privilegovaného“ nájemného a nájemného trţního. Nastiňuji dále, jak se stát stará o sociálně slabší obyvatelstvo (příspěvek na bydlení) od roku 2009 jeho vyuţití občany prudce vzrostl. Práce se snaţí charakterizovat bydlení v Praze, Brně a Ostravě. Cílem problematiky bydlení je to skončení regulace nájmů celková liberalizace trhu s nemovitostmi. K analyzování problémů je vypracovaný dotazník, který sleduje bytovou vybavenost v jednotlivých krajích. Největším problémem jsem shledala nedostatečné vybavení sociálních bytů, řešení je ovšem jak finančně tak časově náročné.
Work on the topic of Critical analysis of the housing in the Czech Republic, I chose to its timeliness and problematičnost. I wanted to cover all the pitfalls in the work of housing – legislation that was adopted and the resulting situation of housing on troubleshooting regulated "privileged" rents and rental market. Nastiňuji, how the State takes care of the socially weaker populations (housing) from 2009 it rose sharply citizens. Work to characterize housing in Prague, Brno and Ostrava. The objective of housing is the regulation of the hiring of total liberalisation of the real estate market for tackling I have drawn up a questionnaire, which tracks the housing facilities regions. The biggest problem I've had little social housing solutions, both financially and time consuming.
Description
Citation
HERELOVÁ, K. Kritická analýza bytového fondu v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-11-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO