Městský inženýr a jeho role ve stavební praxi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce ve své úvodní popisné části vymezuje veškeré teoretické základy a souvislosti spojené s pojmy městské inženýrství a městský inženýr. Na teoretické informace navazuje analytická část práce, jež obsahuje rozhovory se skutečnými autorizovanými městskými inženýry. S pomocí odborných zkušeností zúčastněných respondentů je následně zformována skutečná role městského inženýra ve stavební praxi a činnosti, které jsou s touto rolí spojeny. Získané informace jsou na závěr transformovány do praktického příkladu, který prokáže názornou implementaci znalostí městského inženýra v rámci reálného fungování praxe.
The diploma thesis in its introductory descriptive part defines all the theoretical foundations and contexts associated with the concepts of urban engineering and urban engineer. The theoretical information is followed by the analytical part of the work, which contains interviews with real authorized urban engineers. With the help of the respondents' professional experience, the real role of the urban engineer in construction practice and the activities he should perform in such a role is subsequently formed. In the end, the obtained information is transformed into a practical example, which demonstrates the illustrative implementation of the knowledge of an urban engineer within the real functioning of the practice.
Description
Citation
TLAMKOVÁ, A. Městský inženýr a jeho role ve stavební praxi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. František Kuda, CSc. - předseda, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - tajemník, Ing. Ing. Kristýna Hrabová - člen, Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. - člen, doc. Ing. Michal Kriška, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-03
Defence
Během své prezentace s názvem "Městský inženýr a jeho role ve stavební praxi" pohovořila o podstatě městského inženýra - role, pracovní pozice, kam by se absolvent měl vydat po dokončení studia. Dále pohovořila o splnění očekávání městského inženýra. Následoval názorný příklad městského inženýra v roli koordinátora. Dále byly položeny otázky oponenta Ing. Jana Tichého: 1) V kterém období se na našem území vyskytly první územní regulace vztahující se k prostorovému uspořádání města? 2) Které činnosti městského inženýra ve veřejné sféře spadají do samostatné, resp. přenesené působnosti? V kterých institucích jsou tyto činnosti vykonávány? Popište toto rozdělení na příkladu vybraného českého města. 3) Jaké možnosti vidí autorka pro zvýšení praktické kvalifikace (strana navrhování) MI pracujících jako úředníci (strana povolování)? Studentka na otázky odpověděla. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. František Kuda, CSc. Vznik a aktuální vymezení městského inženýrství. Jak je městské inženýrství vnímáno v jiných zemích? Organizace sdružující městské inženýry. Ing. arch. Tomáš Pavlovský, Ph.D. Jak budete z prací dále pracovat? Studentka na otázky odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO