Zdravotně technické instalace v nemocnici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úkolem této diplomové práce je zpracování návrhu zdravotně technických a plynovodních instalací v zadaném objektu nemocnice. Objekt má jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické prostory včetně kotelny, hygienické zázemí personálu a prostory pro sklad a úklid. V prvním nadzemním podlaží se nachází ambulance různého charakteru. Přes druhé a třetí patro jsou rozmístěny pokoje pro pacienty. Každý pokoj má vlastní přistavěnou koupelnu. Nachází se zde také vyšetřovny lékaře a denní místnosti personálu. Ve čtvrtém podlaží se nachází JIP. V teoretické části se zabývám bakterií Legionella. Vysvětluji, co tato bakterie způsobuje, jaké jsou podmínky pro její rozmnožení, kde se vyskytuje a jaká opatření zamezí jejímu množení se v rozvodech vody. V další části porovnávám dvě možné varianty řešení návrhu tras vodovodního potrubí s následnou volbou vhodnější varianty. Výpočtová část obsahuje všechny výpočty použité k návrhu kanalizace, vodovodu a plynovodu včetně jejich napojení na inženýrské sítě.
The task of this diploma thesis is to prepare the design of sanitary and gas pipeline installations in the assigned hospital building. The building has one underground and four above-ground floors. On the underground floor there are technical premises including a boiler room, hygienic facilities of staff and rooms for storage and cleaning. On the first floor there are ambulances of various kinds. Patient rooms are located over the second and third floors. Each room has its own built-in bathroom. There are also doctor's examination rooms and daily room of staff. On the fourth floor there is an ICU. In the theoretical part I deal with the legionella bacterium. I explain what causes this bacterium, what are the conditions for its reproduction, where it occurs and what measures will prevent its multiplication in water pipes. In the next part, I compare two possible variants of the solution of the design of water pipe routes with the subsequent selection of a more suitable option. The calculation part contains all the calculations used to design sewerage, water supply and gas pipeline, including their connection to utilities.
Description
Citation
PEŘINOVÁ, J. Zdravotně technické instalace v nemocnici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala zdravotně technické instalace v nemocnici. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Studentka odpověděla na otázky komise: Jak máte v objektu řešenou ochranu proti bakteriím? Je vegetace v situačním výkrese stávající? Jak se v případě stávající vegetace řeší vedení sítí? Je nutné na dešťové kanalizaci umisťovat čistící kusy v každém druhém patře? Proč jich máte víc než na splaškové kanalizaci? Studentka výborně reagovala a zaujala stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO