Socio-ekonomické posouzení veřejného investičního projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je socioekonomické posouzení investičního projektu. V teoretické části se zabývám co je to projekt, hodnocení veřejných projektů, metody hodnocení ekonomické efektivnosti veřejných projektů, hodnocení efektivnosti investic na vodních cestách s využitím metody CBA, ukazatele ekonomické výkonnosti a analýza citlivosti a rizik. V praktické části zpracovávám případovou studii na konkrétní projekt, kde se zaměřuji na vypracování finanční analýzy, ekonomické analýzy a citlivostní analýzy na všechny projektové varianty.
The subject of this thesis is a socio-economic assessment of the investment project. In the theoretical part I discuss what is a project, evaluation of public projects, methods of evaluating the economic efficiency of public projects, evaluation of the efficiency of investments in waterways using the CBA method, economic performance indicators and sensitivity and risk analysis. In the practical part, I develop a case study on a specific project, where I focus on the development of financial analysis, economic analysis and sensitivity analysis on all project options.
Description
Citation
TETOUROVÁ, Z. Socio-ekonomické posouzení veřejného investičního projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Michal Mikulík - tajemník, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - člen, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Jana Nováková - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO