Budova občanské vybavenosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh mateřské školy se skoro nulou spotřebou energie. Projekt se skládá ze tří části. První část (hlavní část) se skládá z architektonicko – stavební části objektu. Mateřská škola je jednopodlažní objekt. Svislé nosné konstrukce jsou navržené z vápenopískových tvárnic. Základová konstrukce je z bednících tvarovek BTB z betonu C20/25. Vodorovné konstrukce jsou navrženy z prefabrikovaných předpjatých panelů Spiroll. Střecha je plochá, s extenzivní vegetační vrstvou. Druhá část projektu se skládá z technického zařízení budovy. Třetí část projektu pojednává o akustickém posouzení konstrukcí budovy. Objekt má také dětské hřiště. K vypracování práce jsem použila software AutoCad a software Deksoft k posouzení energetické náročnosti budovy. Veškerá navržená řešení jsou v souladu s platnými regulativy a platnými normami.
The aim of my master ‘s thesis is to elaborate the project documentation of kindergarten as nearly zero – energy buildings. The project consists of three parts. The first part (main part) presents the civil engineering design of the building. Kindergarten is single storey-building. The vertical load-bearing structures are designed from lime-sand blocks (above - ground floor) and the hollow concrete blocks filled with C20/25. Horizontal load-bearing structures are designed from the prestressed Spiroll floor panels. The roof consists of a flat roof with extensive greenery. The second part presents technical equipment of buildings. The third part presents acoustic assesment outside Kindergarten. The building site contains also an outdoor playground. I am using AutoCad software for drawing and Deksoft to calculate Energy Performance Certificate. All structures comply with the regulations and valid standards.
Description
Citation
ČAPLOVÁ, M. Budova občanské vybavenosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Daniel Různar - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
1. Bude kondenzační kotel při navrženém teplotním spádu? Nebude, bude muset být menší. 2. K čemu je navržený chladič? Na dotlačení místnosti v letním období. 3. Ing. Ostrý se ptá na dispozici objektu. Studentka vysvětluje. 4. Jídelna je dispozičně daleko? Diskuze 5. Byla jste se osobně na provoz školky? Bohužel nebyla, ale vodím synovce do školky. 6. Ing. Remeš se ptá na dispozici? Studentka ukazuje a vysvětluje na půdorysu. 7. Rozdíl mezi retenční a akumulační nádrží? V retenční se reguluje odtok.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO