Překlad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění
Abstract
„Mé tělo je jakoby nulový bod prožívaného světa, centrum, z něhož vychází a k němuž se váže všechna orientace.“ Má diplomová práce je založena na sérii figurálních maleb. Jako inspirační a tematický zdroj jsem zvolil nejrůznější osobní, intimní prožitky naplněné napětím existence, komunikace či tvorby. Zobrazuji lidi a jejich vztahy, či procesy těchto vztahů. Člověka a jeho vztah k jinému člověku skrze komunikaci, jazyk, text či emoce. Člověka, jeho vztah k okolí a stopy, jež v něm okolí zanechává. Člověka a jeho vztah k němu samému, obracení se do sebe a uvažování o vlastní identitě a existenci.
"My body is like the zero point of the experienced world, the centre from which it comes and to which all orientation is bound." My thesis is based on a series of figurative paintings. As an inspirational and thematic source I have chosen various personal, intimate experiences filled with the tension of existence, communication or creation. I depict people and their relationships, or the processes of these relationships. People and their relationship to other people through communication, language, text or emotions. The human being, his relationship to his environment and the traces that the environment leaves in him. Man and his relationship to himself, turning inwards and reflecting on his own identity and existence.
Description
Citation
BOČEK, M. Překlad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Patricie Fexová, Ph.D. (předseda) MgA. Veronika Vlková (člen) doc. MgA. Vasil Artamonov (člen) MgA. Marie Štindlová (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) Mgr. et MgA. Kristína Jamrichová (člen) doc. PhDr. Vadimír Skrepl (člen) Jiří Ptáček (člen) MgA. Vladimír Houdek (člen)
Date of acceptance
Defence
Na úvod obhajoby H. Magdoňová představila svou práci, její dokumentaci a materiály s ní spojené. Prezentace začala malou demo verzí, na které autorka vysvětlila metody své práce. Po vnímání se zavřenýma očima začala číst svůj text. Pak hned následovalo čtení posudků vedoucí práce a oponenta. Vedoucí krom samotné práce kladně hodnotila studentčino působení v ateliéru a široký záběr jejích aktivit. V následující rozpravě se nahromadilo množství nezodpovězených otázek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO