Fragmenty ticha

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce „Fragmenty ticha“ objevuje krajinu Broumovského výběžku. Práce reaguje na problémy dnešního vztahu k přírodě a overturismus. Snahou je přinést alternativu a inspirovat k výletům a zážitkům i mimo hlavní centra zájmu. Návrh tvoří sedm drobných architektonických zásahů na místech skrytých, ale poznamenaných lidskou činností. Intervence hledají podstatu míst a představují možnosti, jak tato místa dotvořit – jak iniciovat nové vztahy, zážitky a pocity. Cílem práce je přinést vize, kterými je možné jemně architektonicky vstoupit do cenné krajiny.
Diploma thesis “Fragments of silence” explores the landscape of Broumov region. This thesis reacts to a current problematic relationship of people and nature - overturism. This work endeavors to bring an alternative to visiting nature and to inspire people to take a trip even outside the main center of interest. The proposal consists of seven small architectural interventions in hidden places, which have been already altered by human activity. Interventions seek for the essence of these places, they present new ways how to complete those places and initiate new relations, experiences and feelings. The goal of this thesis is to show vision of gentle ways how micro architecture can enter the valuable landscape.
Description
Citation
MACHAČ, O. Fragmenty ticha [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
MgA. Ing. arch. Lukáš Blažek (předseda) Ing. arch. Václav Kocián (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Mgr. Ing. arch. Jan Pospíšil (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Student představil svou práci a způsob řešení a jeho základní teze. V další části reagoval na otázky oponenta. Diskuse: - k umístění intervencí do krajiny jinde než na Broumovsku a o přístupu k návštěvě krajiny v kontrastu s overturismem. Ocenění svébytného přístupu k architektuře i grafické prezentace. Debata o konstrukčním řešení a jeho bezpečnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO