Umělá inteligence (AI ) v architektuře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce se primárně zabývá tématem AI a jejího využití v architektuře. V práci se zprvu zabývám AI v širším měřítku, poté uvedu jednotlivé možnosti využití AI v architektuře. Popisuji teoretické využití AI a tento popis doprovázím praktickými příklady. Poté se zaměřuji na organickou architekturu a na generování organických fasád a budov. Ke konci práce ukáži výsledky své práce na vygenerovaných výstupech a modelech.
The thesis primarily deals with the topic of AI and its use in architecture. In the thesis I first discuss AI in a broader context, then I present the different possibilities of using AI in architecture. I describe the theoretical use of AI and accompany this description with practical examples. I then focus on organic architecture and on generating organic facades and buildings. Towards the end of the thesis I will show the results of my work on the generated outputs and models.
Description
Citation
RUBÁČ, F. Umělá inteligence (AI ) v architektuře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. arch. Nina Bartošová, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Zelezný (člen) MgA. Ing. arch. Markéta Mráčková (člen) Ing. arch. Lea Mačudová (člen) Ing. arch. Václav Štojdl (člen)
Date of acceptance
Defence
Student prezentuje svůj projekt. Byly přečteny posudky. Autor odpovídá na otázky z oponentury. Co vás k tématu vedlo? V čem je to výhodnější než manuální navrhování? Vidíte potenciál v navržení celé budovy představenými programy? Dotaz na míru autorství. Chcete se tématu věnovat dále? Student dobře odpověděl na otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO