Přístupový systém využívající víceúrovňovou autentizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se věnuje protokolům s autentizovanou domluvou na společném klíči relace a implementaci těchto protokolů na čipových kartách MultOS a zařízeních s operačním systémem Google Android. Implementovaná uživatelská aplikace využívá komunikaci s mobilním telefonem přes NFC rozhraní, chytrými hodinkami pomocí technologie Bluetooth a čipovou kartu jako SAM (z angl. Secure Access Module) modul v roli ověřovatele. Kód je zároveň přenositelný a opakovaně využitelný v jiných projektech.
The master's thesis focuses on authenticated key agreement protocols and their implementation on MultOS smart cards platform and devices running Google Android operating system. Implemented applications use NFC (Near Field Communication) interface for communication with cellphone, Bluetooth technology for communication with smart watch and smart card as SAM (Secure Access Module) module in a verifier role. The source code is universal, so it is possible to use it in other projects.
Description
Citation
CVRČEK, T. Přístupový systém využívající víceúrovňovou autentizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Pavel Loutocký, BA (Hons), Ph.D. (člen) Ing. Petr Machník, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Eva Holasová (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Jak velké bezpečnostní riziko představuje použití hashovací funkce SHA-1 v ASAKA protokolu? Jakým způsobem by bylo možné snížit celkovou dobu běhu protokolu? Otázky komise: Jak došlo k polomení SHA-1? Převládá v systémech IoT asymetrická nebo symetrická kryptografie? Byla nějakým způsobem ověřena bezpečnost implementovaného řešení? Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO