Implementace technologií na principu Průmyslu 4.0 do skladu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci této diplomové práce byly diskutovány současné technologie používané v chytrých skladech a provedena rešerše odborné literatury zabývající se Průmyslem 4.0 a rolí skladů v moderním logistickém řetězci. Na tuto část navazuje analýza technologií a procesů používaných v armádním skladu. Následně byl vypracován návrh technologického řešení postavený na principech Průmyslu 4.0 s cílem automatizace tohoto skladu. Současný stav a automatizovaný návrh byly porovnány za pomocí vícekriteriální analýzy Saatyho metodou. Byl také vypracován návrh fotovoltaického systému s akumulací pro zajištění dodávky energie v případě blackoutu.
In the first part of this master’s thesis. the current technologies used in smart warehouses were discussed with the use of a literature survey on the Industry 4.0 and the role of warehouses in the modern-day supply chain. This part is followed by an analysis of technologies and processes in an army warehouse. This analysis was used to design an automated solution for this warehouse based on the principles of Industry 4.0. Current state and automated solution were compared using AHP method. In the end, design of a photovoltaics system with accumulation to serve as a back-up in the case of blackout is also proposed.
Description
Citation
FABIÁN, J. Implementace technologií na principu Průmyslu 4.0 do skladu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Binar, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Kazda, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Otázky komise k obhajobě: 1) Jaké jiné metody párového porovnávání, krom Saatyho metody, znáte? 2) Je Váš navržený systém uplatnitelný i pro jiné sklady např. využivané jinými složkami integrovaného záchranného systému? 3) Vliv vzájemného stínení budov na výkon panelů. 4) Jakým způsobem se orientují vozíky v prostoru, jaké mají senzory? Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO