Predikce využití obnovitelných zdrojů energie v rámci lokální distribuční soustavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem diplomové práce Predikce využití obnovitelných zdrojů energie v rámci lokální distribuční soustavy je navrhnout predikční model spotřeby a výroby fotovoltaických elektráren a ověřit tyto modely s naměřenými daty. Nejprve jsou nastíněna obecná teoreticko-metodická východiska seznamující čtenáře zejména s obnovitelnými zdroji energie a různými způsoby akumulace elektrické energie. Následují predikční modely a jejich ověření s reálnými daty.
The subject of the diploma thesis Predicting Use of Renewable Energy Sources in Local Distribution Network is to design a predictive model of consumption and production of photovoltaic power plants and verify these models with measured data. First, general theoretical and methodological points are outlined, acquainting readers especially with renewable energy sources and various methods of electricity storage. Then, the prediction models follows and their verification with real data sums everything up.
Description
Citation
HOLCNER, O. Predikce využití obnovitelných zdrojů energie v rámci lokální distribuční soustavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Predikce využití obnovitelných zdrojů energie v rámci lokální distribuční soustavy. S posudky seznámil komisi vedoucí práce doc. Baxant. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Ptáček položil dotaz k tvorbě modelů a predikci, student reagoval. Ing. Radil se zeptal na srovnání s jinými predikčními programy, student reagoval. Docent Katovský měl dotaz k matematické interpretaci výsledků, doc. Topolánek se zeptal na průzkum podobných algoritmů, které řeší podobnou problematiku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO