Detekce osob s využitím bezkontaktního teplotního senzoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá detekcí osob s využitím bezkontaktních teplotních senzorů. Teoretická část je zaměřena na představení některých současných možností detekce osob, bezkontaktních technik a senzorů pracujících na tomto principu. V další části je pak představen návrh systému pro detekci osob v uzavřených prostorách, jeho hardwarová a softwarová realizace a ověření jeho funkčnosti.
This master's thesis deals with detection of human using IR sensor. The teoretical part is focused on the introduction of some current possibilities of detection of human, contactless techniques and sensors working on this principle. The next part presents the design of a system for the detection of human in enclosed spaces its hardware and software implementation and verification of its functionality.
Description
Citation
KROULÍKOVÁ, M. Detekce osob s využitím bezkontaktního teplotního senzoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Ing. Filip Plešinger, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Mézl položil otázku: Testovala jste limitní vzdálenostní rozlišovací metriku? Ing. Čmiel položil otázku: Proč jste nevyužila plastové čočky pro zajištění požadovaného detekčního pásma? Ing. Plešinger položil otázku: Jakou roli v přesnosti hraje roční období, oblečení osob? Ing. Sekora položil otázku: Proč rozlišujete adresy dvou senzorů? Jak řešíte chlazení? Jak indikujete stav Wi-Fi? Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO