Vývoj a výroba multimetru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a konstrukcí multimetru. Nejdříve jsou multimetry, jejich historie a základní parametry stručně představeny, následně je provedena analýza existujících projektů, zabývajících se podobnou či stejnou tematikou. Poté jsou teoreticky popsány metody měření různých elektrických veličin a navržena konstrukce prvního prototypu. Nakonec jsou parametry prvního prototypu ověřeny, provedeny nutné úpravy, navržen finální prototyp a zrealizováno jeho vyhodnocení.
The goal of this thesis is to design and build a multimeter. Firstly, multimeters, their history and basic parameters are described, followed by an analysis of existing solutions with a similar topic. Next, theory of measurement of basic electrical quantities is described and the first prototype is proposed. Finally, the first prototype is evaluated, necessary adjustments applied, and the final prototype is proposed and evaluated.
Description
Citation
DANĚK, M. Vývoj a výroba multimetru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále zodpověděl otázky členů komise: Jak byl vypočten činný výkon a RMS? Byla uvažována teplotní stabilita obvodů? Jaká je finanční rozvaha takového zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO