Návrh rozvoje minipivovaru formou zprovoznění nové výrobní haly v Olomouckém regionu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na problematiku rozvoje minipivovaru formou zprovoznění nové výrobní haly v Olomouckém regionu. Teoretická část obsahuje literární rešerše v oblasti pojetí problematiky řízení rozvoje a růstu firmy se specifikací řízení rodinných firem, rozhodováním o investici a popisem vybraných analytických metod, které jsou použity v další části. Analytická část se zaměřuje na dílčí zhodnocení v oblasti výběru vhodné lokality, zdrojů financování a dalších klíčových oblastí pro následný návrh a rozhodování v oblasti variant plánované investice do růstu firmy. Návrhová část obsahuje výběr a rozpracování zvolené investiční varianty do plánu implementace včetně zhodnocení možných rizik.
This diploma thesis is focused on the issue of development of a craft brewery by opening a new production hall in the Olomouc region. The theoretical part includes literary research in the field of business development and growth management with focus on family business management, deciding on investments; and description of chosen analytical methods, which are used in the next part. The analytical part targets the partial evaluation in the selection of a suitable location, sources, finance and other key factors for the resulting design and the decision-making in various planned investments supporting the growth of a company. The design part consists of a selection and further elaboration of the chosen version of investment into the implementation plan including the evaluation of possible risks.
Description
Citation
ŠEBELOVÁ, V. Návrh rozvoje minipivovaru formou zprovoznění nové výrobní haly v Olomouckém regionu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dagmar Řešetková, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-09
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: Ing. Dagmar Řešetková, Ph.D.: Jak je u pivovaru ochráněné know-how? - zodpovězeno doc. Ing. Robert Zich, Ph.D.: Co by mělo být přínosem ve spolupráci se střední odbornou školou? - zodpovězeno Jsou ze strany pivovaru tendence k expanzi do zahraničí? - zodpovězeno Jak pivovar reaguje na přibývání konkurentů ze zahraničí na tuzemském trhu? - zodpovězeno Jaký je Váš názor na expanzi v rámci tuzemského trhu? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO