Návrh opatření pro rozvoj značky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou rozvoje značky konkrétního produktu moravské konstruktérské a inženýrské společnosti SIGMA Motor, kterým je dvousedadlový sportovní automobil, určený k rekreačnímu využití na běžných komunikacích i k závodění na okruzích. V první části práce bude provedena rešerše, zaměřená na teoretická východiska v oblasti trhu, zákazníků a budování a řízení značky. V analytické části práce jsou aplikovány metody strategické analýzy na daný podnik a produkt, za účelem zanalyzování aktuální situace podniku a jeho okolí, zmapování jejího aktuálního vnímání ze strany potenciálních zákazníků, zhodnocení potenciálu vybraného trhu a postavení firmy vůči konkurenci. V návrhové části bude, na základě poznatků z analytické části, definována identita značky a konkrétní prvky značky a návrh komunikační strategie značky.
This diploma thesis covers the topic of brand development of a Moravian engineering company’s product – a light, two-seated sportscar, designed by SIGMA Motor Ltd. for recreational use, as well as for competing on racetracks. In the first part of this thesis research is done to define the concepts used in market research, brand development and management. The second chapter of this thesis covers the strategic analysis of the company itself, its competitors, and other elements of its environment. The third chapter contains a proposal for a new brand identity and a set of recommendations for its further development, including a recommended communication strategy.
Description
Citation
KNOPP, O. Návrh opatření pro rozvoj značky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Kuba, DiS. (člen) Ing. et Ing. Kateřina Procházková, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázka oponenta - odpovězeno Ing. Milichovský - Co bylo důvodem zaměření se na fyzické osoby, jako zákazníky? - Odpovězeno doc. Karas - Proběhla analýza na nový brand ve vazbě na ochrannou známku? - Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO