Autonomní systém pro akustickou analýzu v diagnostice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi analýzy zvuku na vývojové platformě Sipeed na hardwaru MaixBit. Návrhem a sestrojením autonomního zařízení, které po povelu z počítače za pomoci vytvořeného programu provede analýzu okolního zvuku a výsledné informace převede zpět na monitor počítače. Obsahem závěru je zhodnocení využití těchto zařízení v praxi.
The aim of this diploma thesis are possibilities of sound analysis with Sipeed development platform using MaixBit hardware. The main goal is design and development of an autonomous device that after a command from a computer analyzes the ambient sound and converts the resulting information back to the computer screen. Usage of these devices in real world scenarios is evaluated in conclusion.
Description
Citation
HAVLÍČEK, M. Autonomní systém pro akustickou analýzu v diagnostice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma "Autonomní systém pro akustickou analýzu v diagnostice". Student úspěšně zodpověděl otázku oponenta. Jaké normy standardizují měření? (nezodpovězeno) Snímání akustické kamery a její nastavení vychází z nějaké normy? (částečně zodpovězeno) Proč se měří hluk? (částečně zodpovězeno) Jakou matematiku jste použil na Fourierovou transformaci? (nezodpovězeno) Jak byste jinak realizoval napěťový dělič? (částečně zodpovězeno) Jaká je komunikace mezi zahrnutýma deskami? (zodpovězeno) Čím by mělo být doplněno úplný výsledek z měření? (částečně zodpovězeno) Jak se určuje celková nejistota měření? (částečně zodpovězeno) Na základě čeho bylo zvoleno rozložení mikrofonního pole? (částečně zodpovězeno) Podle čeho posuzujte kvalitu mikrofonního pole? (částečně zodpovězeno) V jakém pásmu bychom museli měřit hluk abychom chránili sluch a v jakém pásmu kdybychom chtěli zkoumat zařízení v dílně? (částečně zodpovězeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO