Zabezpečení EDGE senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zabezpečení EDGE senzorů, na platformě Raspberry Pi, který slouží k uchování citlivých dat na disku. V této práci je testovací zařízení Raspberry Pi 4. Nejprve se zkoumá a implementuje na zařízení zabezpečovací modul SD karta od společnosti Swissbit, Swissbit PS-45u, a Zymkey 4i od společnosti Zymbit. Na základě získaných poznatků Zymkey 4i a Swissbit dochází k návrhu a implementaci vlastního fyzického bezpečnostního modulu. Autentizace oprávněného uživatele je vyřešena pomocí čipových karet, které podporují NFC komunikaci. Vlastní fyzický bezpečnostní modul využívá I$^{2}$C komunikaci, která je implementována na prototypové desce. Komponenty napájené na prototypové desce jsou Arduino Nano, akcelerometr a gyroskop, dva propojovací dráty, dvě světelné diody a NFC rozhraní.
This bachelor thesis deals with the security of EDGE sensors on the Raspberry Pi platform, which is used to store sensitive data on disk. In this thesis, the test device is Raspberry Pi 4. First, it examines and implements an SD card security module from Swissbit, Swissbit PS-45u, and Zymkey 4i from Zymbit. With the knowledge of Zymkey i4 and Swissbit to design and implement its own physical security module. Authentication is handled using smart cards that support the NFC communication. The components powered on the prototype board are an Arduino Nano, an accelerometer and a gyroscope, two connecting wires, two LEDs and an NFC interface.
Description
Citation
JANČÍK, D. Zabezpečení EDGE senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aneta Koláčková (člen) Ing. Petr Ilgner (člen) JUDr. Mgr. Jakub Harašta, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Je klíč přenášen šifrovaně při přenosu po sériové lince? Jaké NFC tagy byly použity? Byly využity nějaké bezpečnostní mechanismy, kterými běžné NFC tagy disponují? Je tam HSM? Co je XTS, AES a CBC? Co myslíte perimetrem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO