Návrh technických opatření v síti NN s velkými zkratovými proudy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o dimenzování a možností snížení velkých zkratových poměrů. Pro konkrétně zadané schéma průmyslového objektu, které bude napájeno ze tří transformátorů, bude dimenzování provedeno prostřednictvím programu SICHR. Konkrétním cílem technického řešení je, aby v koncových rozváděčích bylo možné použít modulární jističe s vypínací schopností zkratových proudů do 10 kA. Dalším cílem práce je pro navrhnuté řešení provést jeho ekonomické zhodnocení, resp. případně optimalizovat návrh i z pohledu ekonomické stránky při naplnění technických nároků.
This bachelor thesis discusses the sizing and the possibility of reducing large short circuit ratios. For a specific scheme of an industrial building, which will be fed from three transformers, the sizing will be done by means of the SICHR program. The specific objective of the technical solution is to be able to use modular circuit breakers with a ripping capability of short-circuit currents up to 10 kA in the terminal switchboards. Another objective of the work is to perform an economic evaluation of the proposed solution, or to optimize the design from the point of view of the economic aspect in meeting the technical requirements.
Description
Citation
ŠMEHLÍK, D. Návrh technických opatření v síti NN s velkými zkratovými proudy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Návrh technických opatření v síti NN s velkými zkratovými proudy. S posudky vedoucího práce a oponenta seznámil komisi Ing. Ptáček. Student odpověděl na otázky oponenta. V rozpravě položila dotaz doc. Orságová, prof. Drápela. Student na otázky částečně odpověděl, místy s pomocí vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO