Přechod na jiné zdroje energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabyvá přechodem na jiné zdroje energie a zkoumá jeho environmentální, ekonomické a sociální dopady. Tato práce popisuje aktuální vyrobu energie z obnovitelnych zdrojů a nastiňuje jejich využití v budoucnosti. Práce je rozdělena na čtyři kapitoly. První kapitola pojednává o aktuálních zdrojích energie a obnovitelnych zdrojích. Druhá kapitola je zaměřena na vliv vyroby energie na životní prostředí. Třetí kapitola zkoumá ekonomické a sociální aspekty přechodu na jiné zdroje. Poslední kapitola se zabyvá analyzou důležitych energetickych trhů a jejich spoluprací. Každá kapitola je podložena rešerší vybrané literatury.
This thesis deals with energy transition and its environmental, economic, social, and political impacts. The objective was to present the current state of the energy system and examine the reasons for its ongoing change. The thesis is divided into four parts - Types and Uses of Energy, Energy and the Environment, Economic Aspects of Energy Transition and Energy Politics. The first chapter classifies energy source types and renewable energy. The second chapter stresses environmental problems arising from energy production. The third chapter focuses on the economic and socio-economic aspects of the energy transition and the last part analyzes important energy markets and describes their cooperation. Each chapter is based on the review of diverse scientific and popular scientific literature.
Description
Citation
SVATOŠ, J. Přechod na jiné zdroje energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Mgr. Bc. Magda Sučková, Ph.D. (člen) Mgr. Pavel Sedláček (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student přednesl zdařilou prezentaci své BP a zodpověděl dotazy oponentky:"otázka otázka ang. Jak je ve spalovně odpadů SAKO Brno využíván odpad jako zdroj energie? Vznikají při procesu využívání odpadu jako zdroje energie nějaká rizika dopadu na životní prostředí? Pokud ano, jak je lze snížit?".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO