Sdílená ekonomika v energetice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na využití fotovoltaické elektrárny v prostředí panelového domu, distribuci elektrické energie mezi jednotlivé členy a její ekonomický dopad. V první části je popsán základní princip fotovoltaické elektrárny a popis jednotlivých částí použitých pro realizaci. Druhá část je věnována legislativě pro provoz v ČR a příkladům provozu ze zahraničí. Ve třetí části je již uveden příklad konkrétního návrhu realizace, konkrétní rozpočty realizace a ekonomické zhodnocení celého projektu.
The bachelor's thesis focuses on the use of a photovoltaic power plant in a block of flats, electric power distribution to individual consumers and the economic impact. The first part describes the basic principle of the photovoltaic power plant and a description of the individual parts used for the implementation. The second part is devoted to the operational legislation of the Czech Republic and the foreign operation examples. The third part already provides the specific implementation proposal example, the specific implementation budgets and the economic evaluation of the entire project.
Description
Citation
HRÁČEK, M. Sdílená ekonomika v energetice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Jaššo (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a komise. Otázky komise k obhajobě: 1. Jakým způsobem stabilizujete napětí v síti, když nemáte akumulaci? 2. Prodáváte vyrobenou energii do sítě nebo ne? 3. Co to je volt-pík, kilowatt-pík? 4. Máte provedený rozbor spotřeby v průběhu dne? Poledne, večer?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO