Modelování predikce bankrotu MSP v prostředí států V4

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na konstrukci nového bankrotního modelu určeného pro malé a střední podniky v odvětví stavebního průmyslu v prostředí států Visegrádké čtyřky. První část práce je zaměřena na vymezení pojmů bankrot, bankrotní model a jejich zasazení do historického kontextu, následuje popis vybraných bankrotních modelů, stručná charakteristika stavebního průmyslu a analýza tohoto odvětví. V praktické části je testována spolehlivost vybraných bankrotních modelů a následně je zkonstruován nový bankrotní model.
This diploma thesis is focused on the construction of a new bankruptcy model designed for small and medium-sized enterprises in the construction industry in the environment of the Visegrad Four countries. The first part of the thesis is focused on defining the concepts of bankruptcy, bankruptcy model and their placement in the historical context, followed by a description of selected bankruptcy models, a brief description of the construction industry and an analysis of constuction sector. In the practical part, the reliability of selected bankruptcy models is tested and then a new bankruptcy model is constructed.
Description
Citation
SUCHÁNEK, A. Modelování predikce bankrotu MSP v prostředí států V4 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2022-06-10
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Jaký byl podíl společností z jednotlivých zemí zahrnutých do analýzy? Odpovězeno. Uvedl jste, že čím vyšší jsou aktiva podniku, tím méně je podnik ohrožen bankrotem, rozvěďte toto tvrzení. Odpovězeno. doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D.: V práci uvádíte, že došlo k výraznému růstu počtu stavebních povolení v Maďarsku, proč? Nevysvětleno. Podniky kterého z analyzovaných států jsou více ohroženy bankrotem? Nebylo to předmětem výzkumu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO