Návrh podnikového finančního plánu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh podnikového finančního plánu pro vybranou společnost. První část se zabývá teoretickými východisky finančního plánování podniku. V další části je představena vybraná společnost a je vypracována strategická a finanční analýza. V poslední části diplomové práce je vytvořen návrh podnikového finančního plánu na období následujících čtyř let v pesimistické a optimistické variantě. Nakonec je provedeno zhodnocení obou variant finančního plánu.
This master’s thesis is focused on a draft of a corporate financial plan for a selected company. The first part deals with the theoretical basis of company's financial planning. In the next part, selected company is introduced and a strategic and financial analysis is carried out. In the last part of the master’s thesis, a draft of the corporate financial plan for the next four years is created in both pessimistic and optimistic variant. Finally, an evaluation of both variants of the financial plan is performed.
Description
Citation
OPLETALOVÁ, M. Návrh podnikového finančního plánu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2022-06-10
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D.: Jako jeden z faktorů u PESTLE analýzy uvádíte růst minimální mzdy. Vysvětlete, jaký má dopad růst minimální mzdy na mzdy zaměstnanců? V práci zmiňujete reálné HDP, k čemu jste ho využila? Odpovězeno. Řešila jste analýzu klíčových zákazníků? Odpovězeno. doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D.: V příležitostech uvádíte zvyšující se výdaje domácností na spotřebu, vysvětlete, jaký mají tyto zvyšující se výdaje dopad na analyzovaný podnik. Odpovězeno. doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Jaký byl úrok u dluhopisů a jaký u refinancujícího bankovního úvěru? Odpovězeno. Víte, jaký je rating společnosti? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO