Pokročilá proxy pro penetrační testování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na vylepšení open-source proxy nástroje pro penetrační testování tlustých klientů. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, z nichž první je zaměřena na základní teoretická východiska, na kterých diplomová práce staví. Druhá kapitola popisuje analýzy současného stavu a vymezuje uživatelské požadavky ke splnění. Třetí kapitola se zabývá zvýšením kvality a rozšířením funkcionality na základě uživatelských požadavků. Zároveň v ní dochází k vytvoření metodiky testování a vývoji zranitelné aplikace jako učebního materiálu k metodice. Závěrem kapitoly jsou shrnuty ekonomické náklady a přínosy aplikace pro proces penetračního testování.
This master’s thesis focuses on improving the open-source proxy tool for penetration testing of thick clients. The thesis is divided into three main chapters, the first of which is focused on the theoretical background on which the thesis is based. The second chapter describes the analysis of the current state and defines user requirements, which must be met. The third chapter deals with increasing the quality and expanding the functionality based on user requirements. At the same time, a testing methodology is created and a vulnerable application is developed as a teaching material for the methodology. The chapter concludes with a summary of the economic costs and benefits of the application for the penetration testing process.
Description
Citation
VÁLKA, M. Pokročilá proxy pro penetrační testování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Sulkhan Mukhigulashvili, CSc. (místopředseda) Ing. Rostislav Tesař (člen) Ing. Petr Sedlák (člen) Ing. Matej Zápotočný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: Ing. Petr Tesař: Do které skupiny ve Vaší práci by patřila společnost Red Hat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO