Optimalizace topologie vahadla obuvnického stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je vytvoření modelu vahadla obuvnického stroje za pomoci metod topologické optimalizace v programu Ansys. Dalším cílem je zpracování naměřených dat a zjištění zátěžných sil na vahadlo. V poslední řadě provedení napěťově deformační analýzy a porovnání optimalizovaného tvaru s modely reálných součástí.
Topology optimization, SIMP, LSM, Ansys, experiment, data processing, analysis, model
Description
Citation
GARGULÁK, J. Optimalizace topologie vahadla obuvnického stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inženýrská mechanika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Laš, CSc. (předseda) prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (člen) doc. Ing. Pavel Hutař, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Zapoměl, DrSc. (člen) prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji diplomovou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s diplomovou prací: O kolik se změnila maximální síla v čepu po optimalizaci? Z jakého důvodu je použita jemnější síť ve svaru? Kolik uzlů (řádově) se nachází na svaru? Víte, jaký byl charakter zátěžného cyklu? Jaký je pro dané zařízení počet cyklů v provozu? Nezkoušel jste určit průběh zátěžného cyklu pomocí "rigid body dynamics" modelu? Porovnával jste, jak se změnily momenty setrvačnosti? Na základě čeho usuzujete, že zvýšení poddajnosti skutečně omezí zadírání? Vyplatí se takto optimalizovanou součást vyrábět? Jak bylo realizováno zpracování vstupních dat spotřeby energie? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dobrá / C.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO