Digitalizace dat pro neshodné kusy (NOK) ve firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na digitalizaci dat pro neshodné kusy se statusem NOK z výrobní linky. Jedná se především o návrh řešení, který pomůže k eliminaci již v dnešní době přežitých analogových metod. Pro volbu digitalizace budou v práci navrhnuty dvě fáze realizace řešení společně se způsobem reportování dat. Tato zefektivnění následně povedou nejen k časovým, ale i ekonomickým úsporám společnosti. V závěru práce jsou doporučení pro další vývoj a ekonomické zhodnocení.
The Masters thesis is focused on the digitalization of data for non-conforming pieces with NOK status made on assembly line. It is mainly about designing a solution that will help to eliminate the nowadays outdated analogue methods. For the choice of digitization, two methods of solution implementation will be proposed in the thesis along with the method of data reporting. These streamlining will consequently lead to not only time but also economic savings for the company. The thesis concludes with recommendations for further development and economic evaluation.
Description
Citation
JEŽEK, J. Digitalizace dat pro neshodné kusy (NOK) ve firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (předseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Blechta (člen) Ing. Karla Maradová (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Prezentace: - Obsah - Motivace - Cíle práce - Definice problému - Návrh řešení Fáze 1 - Návrh reportování - návrh denního reportu, návrh pro rychlou reakci - Návrh řešení Fáze 2 - Ekonomické zhodnocení - Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na všechny otázky oponenta. Otázky členů komise: - Proč jste nenavrhl regulační diagram srovnávání ve svém denním reportu misto diagramu PPM a objasněte jeho matematickou podstatu? (částečně zodpovězeno) Student odpověděl na otázku členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO