BUSINESS CENTRUM VÍCHOV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je zpracování architektonické studie výrobního areálu v obci Víchov. Návrh studie navazuje na předdiplomní urbanisticko-architektonickou studii řešenou v minulém semestru. Řešené území je rozděleno na tři celky. V severní části se nachází obytná zástavba, hřiště, dům majitele a letištní ranway s hangárem. V prostřední části je navržena výroba a v poslední části jsou pěstební plochy. Předmětem tohoto záměru je podrobnější zpracování výrobní části. V areálu je navržen administrativně - správní objekt, ve kterém se nachází občerstvení, showroomy, garáž zemědělské techniky, dílna, kanceláře a ubytování. Dále je zde navrženo 23 univerzálních výrobních / skladovacích hal.
The subject of the diploma thesis is the architectural study of the production area in the village of Víchov. The design of the study follows the pre-diploma urbanistic-architectural study solved in the last semester. The area is divided into three units. In the northern part there is a residential development, a playground, an owner‘s house and an airport runway with a hangar. In the middle part, manufacturing is proposed and in the last part there are cultivation areas. The subject of this plan is a more detailed development of the manufacturing portion. There is a proposed administrative building which houses refreshments, showrooms, agricultural equipment garage, workshop, offices and accommodation. In addition, 23 multi-purpose production / storage halls are proposed.
Description
Citation
HŘEBÍČKOVÁ, D. BUSINESS CENTRUM VÍCHOV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Akad. arch. Ladislav Kuba - předseda, Ing. arch. Miloš Klement - místopředseda, Ing. Jakub Kotrla - tajemník, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka úvodem prezentovala svůj projekt Business centrum Víchov. Dále byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: 1) U větších areálů s budovami určenými k pronájmu je třeba vždy hledat možnou výši vynaložených stavebních nákladů vzhledem k dosažitelné výši nájemného a tedy k ekonomické opodstatněnosti celého projektu. Následovala odborná rozprava s dotazy komise: - Jak je objekt řešen z hlediska konstrukčního, když je založen vcelku hluboko v terénu? - Vyhovuje zázemí pro zaměstnance z hlediska velikosti? Prosvětlení objektu? - Jaký typ vrat se používá u výrobních hal? - Kde mají zaměstnanci zázemí jakožto umývárny, šatnu atd. pro vyčištění oblečení, bot při návratu z polí? - Není v projektu uvažováno až s moc velkými plochami zeleně? - Jak je řešeno vsakování na pozemku? Studentka se snažila vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO