Analýza transakcí segmentu realitního trhu v mikrolokalitě města Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou transakcí s nemovitostmi v rámci vybrané mikrolokality. Vybranou lokalitou je území městské části Brno – Komín. Je provedena základní analýza struktury nemovitostí v lokalitě. Následně jsou do definovaného prostředí zasazeny realizovaní prodejní transakce bytů v rozmezí let 2014 – 2021. Následně je zkoumána cena a počty v rámci dílčích výběrů základního souboru a je provedena analýza vzájemné závislosti s nabídkovými cenami. Ve finální části práce je otestováno několik hypotéz a zkoumána závislost realizovaných cen na datových řadách z úvěrového a akciového trhu.
The diploma thesis deals with the analysis of real estate transactions in a selected micro-region. The selected region is the territory of the Brno - Komín district. There is made abasic analysis of the real estate structure in the district. Subsequently, realised sales transactions of flats in the period from 2014 to 2021 are set in the defined environment. Subsequently, the price and numbers within the subsets of the base set are examined and an analysis of the interdependence with the asking prices is performed. In the final part of the thesis, several hypotheses are tested and the dependence of realized prices on credit and stock market data series is examined.
Description
Citation
TALAŠ, L. Analýza transakcí segmentu realitního trhu v mikrolokalitě města Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Analýza transakcí segmentu realitního trhu v mikrolokalitě města Brna. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO