Inovačné centrum STU v Bratislave

Abstract
Zadáním bakalářské práce je návrh budovy inovačního centra STU v Bratislavě. Práce vychází z architektonické studie předmětu AG035 Ateliérová tvorba a z konstrukční studie předmětu AG036 Komplexní projekt. Řešené území se nachází v části Bratislava – Staré Mesto v těsné blízkosti významných objektů. Jedná se o vnitroblok, jenž vymezují budovy fakult Slovenské technické univerzity. Cílem je přinést návrh nového univerzitního centra pro posílení významu STU, ve kterém sídlí převážně inovační vědecké centrum, edukační, společenské, víceúčelové prostory a část pracovišť rektorátu. Základním konceptem objektu bylo vytvořit propojení – most. A to nejen mezi samotnými fakultami v rámci bloku, ale i vytvořením společného místa pro interdisciplinární spolupráci mezi studenty různých zaměření. Navrhovaná stavba má 2 podzemní podlaží, která primárně slouží pro parkování, hlučné provozy laboratoří a technické zařízení budovy. V nadzemních podlažích se nachází prostory centra, které vytváří podmínky pro součinnost s praxí, pro samostudium, ale i pro relaxaci a mnohé další.
The subject of this bachelor thesis is the draft of a new building of the innovation centre STU in Bratislava. The project is based on the architectural study of the subject AG035 Architectural design studio and on the construction study of the subject AG036 Bachelor project. The solved area is located in the part of Bratislava – Old town in close proximity to important buildings. It is a courtyard, which is defined by the faculties of the Slovak University of Technology in Bratislava (STU). The aim is to create a draft for a new university centre to strengthen the importance of STU, which include mainly an innovative science centre, educational, social multipurpose premises, and part of the Rector’s Office. The main concept of the building was to create a connection – a bridge. Not only between the faculty buildings, but also by creating a common place for interdisciplinary cooperation between students of different specializations. The innovation centre STU has 2 underground floors, which are primarily used for parking, laboratory operations and technical equipment of the building. On the upper floors there are the premises of the centre, which creates conditions for cooperation, practice, self-study, but also for relaxation and much more.
Description
Citation
FARYOVÁ, M. Inovačné centrum STU v Bratislave [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Viktor Svojanovský - tajemník, Ing. Vladimír Hudeček - člen, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-06
Defence
Studentka prezentuje svoji práci. Dotazy komise k prezentaci. OT: - k čemu slouží 512+513?, - pozice přednášejícího v 514 a přehřívání?. Studentka reaguje na oponentské připomínky. Rozprava komise nad výkresovou dokumentací. OT: - založení stavby?, - zatékání vody do stavby?, - jak zajistit sedání stavby?, - detail schodiště?, - T.I. ve 20m?, - výlez na střechu? Studentka s dokonalým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO