Studium pevnostních charakteristik granitoidních hornin moldanubického plutonu ve vztahu k plánovanému hlubinnému úložišti radioaktivních odpadů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Autor této práce provedl studium mechanických a fyzikálních vlastností granitů vystupujících jak na vrcholu Čeřínek, který představuje centrální část vytyčeného polygonu lokality pro hlubinné úložiště – Hrádek, tak v nedalekém aktivním lomu Rácov poblíž obce Růžená. V teoretické části práce je popsána geologie zkoumané lokality, a také metody použité při stanovení zkoumaných vlastností. V praktické části jsou uvedeny a diskutovány získané výsledky a výstupy provedených terénních a laboratorních měření.
The author of this bachelor thesis carried out a study of the mechanical and physical properties of granites exposed both on Čeřínek hill, which represents the central part of the delineated polygon of the Hrádek site, and in the nearby active Rácov quarry near the village of Růžená. In the theoretical part of the thesis the author describes the geology of the investigated site and the methods used to determine the investigated properties. In the practical part of the thesis the results and outputs obtained from the measurements are mentioned and discused. The practical part of the thesis presents and discuses the results and outputs obtained from field and laboratory measurements.
Description
Citation
BRABEC, M. Studium pevnostních charakteristik granitoidních hornin moldanubického plutonu ve vztahu k plánovanému hlubinnému úložišti radioaktivních odpadů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Petr Svoboda, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Vladislav Horák, CSc. - místopředseda, Mgr. Alexandra Erbenová, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Lumír Miča, Ph.D. - člen, Ing. Věra Glisníková, CSc. - člen, doc. RNDr. Lukáš Krmíček, Ph.D. - člen, Ing. David Rupp - člen, Ing. Lumír Kliš - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student Marek Brabec obhajoval svoji bakalářskou práci s názvem "Studium pevnostních charakteristik granitoidních hornin moldanubického plutonu ve vztahu k plánovanému hlubinnému úložišti radioaktivních odpadů". Po prezentaci práce byly předneseny posudky vedoucího a oponenta bakalářské práce a student reagoval na dotazy a připomínky vedoucího a oponenta. Poté v rámci obhajoby odpovídal student na tyto dotazy: Jak byly zjištěny hodnoty pevnostních parametrů pro granit, použité v programu GEO? Byly v některé z lokalit provedeny vrty do hloubky odpovídající předpokládané úrovni uložiště? Jaký vliv má průměr při použití Schmidtova kladívka? Jaké byly rozměry testovaných vzorků a jsou vzorky těchto rozměrů reprezentativní? Proč se autor domnívá, že hodnoty stanovené jinými autory pro granit jsou podhodnocující? Položené otázky zodpověděl student výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO