Bytový dům, Chrudim

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby bytového domu, který se nachází ve městě Chrudim. Bytový dům je navržen jako samostatně stojící. Objekt je částečně podsklepený, se třemi nadzemními podlažími. Vstup do objektu je z jihovýchodní strany. V bytovém domě se nachází 12 bytových jednotek, v každém patře jsou 4 bytové jednotky různých velikostí. Jedná se o velikosti bytů 1+KK, 2+KK a 3+KK, ke spodním bytovým jednotkám náleží i část zahrady. Byty ve druhém a třetím nadzemním podlaží mají balkón orientovaný buď na jihozápadní stranu, nebo severovýchodní stranu. Bytový dům je navržený zděný pomocí technologie Porotherm s kontaktní zateplovacím systémem. Vodorovné konstrukce jsou řešeny jako železobetonová monolitická stropní konstrukce. Zastřešení je navrženo pomocí pochozí ploché střechy.
The bachelor's thesis deals with the design of a new-build apartment building located in the town of Chrudim. The apartment building is designed as a detached. The building has three above ground floors and a partial basement. The entrance to the building is from the southeast side. There are 12 residential units in the apartment building, 4 units on each floor in sizes 1+KK, 2+KK and 3+KK. The flats on the second and third floors have a balcony facing either the southwest or northeastes. The apartment building is designed using Porotherm technology with a contact insulation system. The horizontal structures are designed as a reinforced concrete monolithic ceiling structure. The roofing is designed as walkable flat roof.
Description
Citation
BEZDIČKA, P. Bytový dům, Chrudim [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -chybí zakreslené prostupy, objasněte zakreslování -příjezd komunikace k BD pro obrat vozidel HZS -správné popsaní obkladů v půdoryse, označení -spádování střešní roviny v místě světlíků, schodiště -minerální vata pod parapetem, sklon parapetu -kompozitní profil u předsazeného okna -parozábrana s hliníkovou vložkou v místě prostupů, koutech atd. -procentuální přirážka na tepelnou izolaci Otázky komise: -zabránění manžety u vtoku k posouvání (kotvení) -procentuální přirážka na tepelnou izolaci, pokud je použita v exteriéru a interiéru Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO