Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu, který bude umístěn v obci Jihlava. Objekt je pětipodlažní, z čehož má jedno podzemní podlaží a čtyři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nacházejí sklepní kóje, prádelna, úklidová místnost a technická místnost. V nadzemních podlažích nalezneme bytové jednotky, jejichž celkový počet je 23. Byty mají odlišné dispoziční uspořádání a rozměry. Bytové jednotky, kromě prvního nadzemní podlaží, jsou obohaceny o balkony, ve čtvrtém podlaží o střešní terasu. Veškerá podlaží jsou propojená schodištěm a výtahem. Do objektu je proveden bezbariérový přístup, a také se zde nachází jedna bytová jednotka pro osobu s omezenou schopností pohybu a orientace, která je umístěna v prvním nadzemním podlaží. Před objektem je umístěno parkoviště nabízející 63 parkovacích míst, z čehož je 5 míst pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Bytový dům je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislý nosný systém nadzemních podlaží je řešen jako zděný z vápenopískových tvárnic. Podzemní podlaží je zhotoveno z železobetonových monolitických stěn. Rovněž vodorovné nosné stropní konstrukce jsou z monolitického železobetonu, doplněny v určitých místech o průvlaky stejného materiálu. Střešní konstrukce je provedena jako plochá jednoplášťová střecha.
The aim of the bachelor's thesis is to develop project documentation for a new apartment building, which will be located in the town of Jihlava. The building has five floors, of which it has one underground floor and four above-ground floors. In the basement there are cellars, laundry room, cleaning room and utility room. On the upper floors we find apartments, the total number of which is 23. The apartments have different layouts and dimensions. Housing units, besides the first floor, are enriched with balconies, on the fourth floor with a roof terrace. All floors are connected by a staircase and an elevator. There is barrier-free access to the building, and there is also one housing unit for a person with limited mobility and orientation, which is located on the first floor. In front of the building there is a parking lot offering 63 parking spaces, of which there are 5 spaces for people with limited mobility and orientation. The apartment building is based on simple concrete foundation passes. The vertical load-bearing system of the above-ground floors is designed as a brick made of lime-sand blocks. The basement is made of reinforced concrete monolithic walls. The horizontal load-bearing ceiling structures are also made of monolithic reinforced concrete, supplemented in certain places by girders of the same material. The roof structure is made as a flat single-skin roof.
Description
Citation
LOJEK, D. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -požadavky na objekt s nulovou spotřebou energie, vytápění elektrokotlem -návrh úklidové místnosti Otázky komise: -řešení letní stabilita (okna, terasa) Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO