Penzion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projekt samostatně stojícího penzionu situovaného do svažitého terénu v Rokytnici nad Jizerou. Penzion disponuje kapacitou 18 lůžek. Budova je třípodlažní, z toho dvě podlaží nadzemní a jedno podzemní podlaží. Podzemní podlaží je vyzděno ze ztraceného bednění a zastropeno křížem vyztuženým monolitickým deskovým stropem. Nadzemní patra jsou vyzděna s použitím systému POROTHERM. Nad prvním nadzemním podlažím je umístěn dřevěný trámový strop doplněný o železobetonovou desku a sádrokartonový podhled. Objekt je zastřešen pomocí tradičního krovu, který doplněný o sádrokartonový podhled tvoří i zastropení druhého nadzemního podlaží. V podzemním podlaží je situována herna, posilovna, wellness a technické zázemí objektu, v prvním nadzemním podlaží se nachází kolárna/lyžárna, společenský prostor s kuchyní a jeden apartmán, druhé nadzemní podlaží je vyplněno čtyřmi apartmány.
The subject of the bachelor's thesis is a project of a detached guest house situated in a sloping terrain in Rokytnice nad Jizerou. The pension has a capacity of 18 beds. The building has three floors, of which two floors above ground and one underground floor. The basement is lined with lost formwork and covered with a cross-reinforced monolithic slab ceiling. The upper floors are bricked using the POROTHERM system. Above the first floor there is a wooden beamed ceiling complete with a reinforced concrete slab and a plasterboard ceiling. The building is roofed using a traditional truss, which, complete with a plasterboard ceiling, also forms the ceiling of the second floor. In the basement there is a games room, gym, wellness and technical facilities of the building, on the first floor there is a bike shed / ski room, a lounge with kitchen and one apartment, the second floor is filled with four apartments.
Description
Citation
ŠULCOVÁ, H. Penzion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále studentka odpovídala na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - Koordinační situační výkres (výkres C.2) - Objasněte volbu umístění stavby, konfiguraci terénu (chybí vrstevnice), eventuálně hydrogeologické poměry. Objasněte výškové usazení objektu do terénu pomocí sklopených řezů. - Půdorys základů (výkres D.1.2.01) - Objasněte návrh základů. Desky mezi obvodovým pasem pod terasou a obvodovou stěnou je nutno výškově staničit. - Půdorys 1.NP (výkres D.1.1.01) - Popište prostup podlahou v místnosti č. 003. Krokve přístavku je vhodnější osadit na vodorovnou vaznici kotvenou do stěny. Popište alternativní výškové rozdělení místnosti č. 006 celkově nebo částečně (2/3). - Půdorys 1.NP – 2.NP (výkres D.1.1.01 – 02) - Boční dveře balkony 2.NP je nutno kreslit čerchovaně. U prostupů podlahami a stropy je nutno konstrukčně dořešit krytí instalací TZB. Umístění WC mísy je vhodné blíž k instalačnímu jádru. - Řez B – B´(výkres D.1.1.06) -> Strop nad 1.NP - Popište konstrukci stropu – zakreslení srovnejte s legendou skladby S4 (podhled). Je možno aplikovat u stropu tzv. spřaženou konstrukci. - Půdorys stropu 1.PP (výkres D.1.2.04) - Chybí prostup stropem D4. Tepelná izolace stěn se nekreslí. - Detail uložení nosné desky terasy (výkres D.1.2.09) - Ukončení dlažby je nutné s přesahem a s nosníkem nebo oplechováním. - Uchycení zábradlí u balkonu, není lepší řešení, než které uvažujete? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO