Dřevěná nosná konstrukce rodinného domu v Roztokách u Jilemnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh dřevěné nosné konstrukce pro rodinný dům v obci Roztoky u Jilemnice. Jedná se o rodinný dům s jedním nadzemním podlažím a obytným podkrovím. Navržená konstrukce má obdélníkový půdorys o rozměrech 7,5 m x 17 m s výškou 8 m. Jako konstrukční systém je zvolena soustava dřevěných rámů z lepeného lamelového dřeva. Objekt je zastřešen sedlovou střechou ve sklonu 40°. Nosnou konstrukci střechy tvoří dřevěný krov z rostlého dřeva. Celá konstrukce je dále ztužena pomocí ocelových táhel. Konstrukce byla vymodelována v programu Dlubal RFEM 5.27.01, který také sloužil pro stanovení vnitřních sil na jednotlivých prvcích konstrukce. Posouzení prvků bylo provedeno ve výpočtovém programu RFEM a částečně ověřeno ručním výpočtem. Dále byly řešeny vybrané spoje v konstrukci jako například svorníkový vícestřižný spoj.
This thesis is aimed at the design of wooden load-bearing structure for a detached house in the village of Roztoky u Jilemnice. It is a detached house with one storey and a living attic. The designed structure has a rectangular floor plan of 7,5 x 17 m with a height of 8 m. Glue laminated timber frames were chosen as a structural system. The building is covered by a gable roof with a 40° slope. The load bearing structure of the roof consists of wooden truss made of grown timber. The whole structure is further reinforced with steel bars. The structure was modelled in Dlubal RFEM 5.27.01, which was also used to determine the internal forces on the individual elements of the structure. The assessment of the elements was carried out in RFEM and partially verified by manual calculation. In addition, selected connections in the structure such as the bolted multi-slot connection were addressed.
Description
Citation
MEJVALD, M. Dřevěná nosná konstrukce rodinného domu v Roztokách u Jilemnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Kristýna Hrabovská - tajemník, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - člen, Ing. Jan Hobža - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace představil komisi svou bakalářskou práci a poté výborně reagoval na připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO