Hala pro strojírenskou výrobu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo provést návrh a posouzení ocelové dvoulodní haly pro strojírenskou výrobu v Rajhradě. Hala má obdélníkový půdorys o šířce 32 m (20 m a 12 m) a délce 63 m. Celková výška hlavní lodě je 13,5 m. V hale pojíždí jeden mostový jeřáb o nosnosti 5 t a rozpětí 19 m. Objekt bude zastřešen sedlovou střechou se sklonem 5 %. Modulová vzdálenost příčných vazeb je 6 m. Nosná konstrukce je tvořena příhradovými vazníky, plnostěnnými sloupy, ztužidly a plnostěnnými vaznicemi. Pro stanovení vnitřních sil na jednotlivých konstrukčních prvcích byl využit program RFEM.
The aim of the bachelor thesis was to design and assess a steel two-nave hall for engineering production in Rajhrad. The hall has a rectangular plan with a width of 32 m (20 m and 12 m) and a length of 63 m. The total height of the main nave is 13.5 m. One bridge crane with a capacity of 5 t and a span of 19 m runs in the hall. The building is be covered with a gable roof with a pitch of 5 %. The modular spacing of the main trusses is 6 m. The superstructure consists of truss girders, full-wall columns, bracings and full-wall purlins. The RFEM program was used to determine the internal forces on the individual structural elements.
Description
Citation
SLEZÁK, J. Hala pro strojírenskou výrobu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - tajemník, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, Ing. Jiří Skyva - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace představil komisi svou bakalářskou práci, její hlavní cíle, způsob zpracování a výsledky a poté dobře reagoval na připomínky oponenta vyjádřené v oponentském posudku i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO