Energetická optimalizace budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá energetickým hodnotením a optimalizáciou polyfunkčného domu. Teoretická časť je zameraná na tému výroby elektrickej energie zo slnečného žia-renia, za pomoci fotovoltaických panelov a solárno-termických elektrární. Výpočtová časť analyzuje energetické potreby a toky budovy, na základe tepelnotechnických vlastností obalových konštrukcií a technických systémov. Ďalej navrhujem úsporné opatrenia na optimalizáciu energetickej náročnosti, ktorú v závere výpočtovej časti analyzujem z ener-getického a ekonomického hľadiska. Časť C – Projekt PENB obsahuje preukazy energetic-kej náročnosti pôvodného stavu a optimalizovaného stavu.
The bachelor’s thesis deals with energy assessment and optimalization of the polyfunc-tional building. The theoretical part focus on the topic of solar electric generation, using photovoltaic panels and solar thermal plants. Calculation part shall analyse the energet-ical flow of the building, based on thermal properties of the building envelope and tech-nical amenities. Furthermore, I propose austerity measures to optimization energy inten-sity, witch I analyse form an energy and economic point of view at the end of the calcula-tion part. Part C – The PENB project contains energy performance certificate of the initial state and the optimised state.
Description
Citation
KOZLA, J. Energetická optimalizace budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Zuzana Straková, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Nikol Prchalová - tajemník, Ing. Veronika Kořenková - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Weyr - člen, Ing. Petr Andrys - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal energetickou optimalizace budovy. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Student odpověděl na otázky komise. Jak se určila vzdálenost hlubinných vrtů pro TČ? Jak se zvolila cena za hlubinné vrty? Proč je jsou zvoleny FV panely na JV a JZ stranu? Jaká je nevýhoda TČ země/ voda? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO