Zdravotně technické a plynovodní instalace v ubytovacím zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zdravotně technické a plynovodní instalace v ubytovacím domě. Ubytovací dům má tři nadzemní podlaží a jedno podlaží podzemní. Teoretická část se zabývá výskytem bakterie Legionelly pneumophily, prevencí a represivními opatřeními proti jejímu výskytu. Výpočtová část a projekt řeší návrh oddílné kanalizace, vodovodu a plynovodu.
The Bachelor thesis is focused on sanitary and gas installations in the accommodation facility. The accommodation facility has three above-ground floors and full basement. The theoretical part deals with presence of bacteria Legionella pneumophila, its prevention nad repressive measures for its occurrence. The computational part and the project solve the design of sewerage and rainwater drainage, internal water installation and gas pipeline.
Description
Citation
OTAVOVÁ, J. Zdravotně technické a plynovodní instalace v ubytovacím zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala téma Zdravotně technické a plynovodní instalace v ubytovacím zařízení. V teoretické části studentka popsala bakterii Legionelu, její výskyt, její průběh a kdy se nejvíce rozšiřuje a kde se nejvíce bakterie rozšiřuje. Popsala, jaká preventivní opatření bychom měli navrhnout v objektu, aby se bakterie v objektu ve velkém počtu neobjevovala v potrubí. Dále studentka popisovala dispozici řešeného objektu a navržené rozvody vnitřních kanalizací a vodovodů. Dále studentka popsala odvod kondenzátu z kondenzačních kotlů a řešení regulace odtoku z nádrže na akumulaci srážkových vod. Dále studentka popsala řešení plynoinstalace v objektu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jak je řešen přístup k vírovému ventilu v retenční nádrži? Jak je řešen bezpečnostní přepad z retenční nádrže? 2. Od jakého průměru se uvažuje vstupní šachta? 3. Je použití zpětné klapky jako ochrana proti zpětné vzduté vodě to nejlepší řešení? 4. Jaká byla navržena velikost zatravňovacího vsakovacího průlehu a jaká je hloubka průlehu? 5. Jak je řešen přívod vzduchu pro kondenzační kotle? 6. Proč máte na svodném potrubí v základech ocelovou chráničku? 7. Jak bude řešen prostup základovou deskou u potrubí? 8. K čemu slouží lapač střešních splavenin? Studentka velmi dobře reagovala na připomínky oponenta i členů komise a snažila se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO