Zdravotně technické instalace v pasivním bytovém domě Ráječko

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem zdravotně technických a plynovodních instalací v bytovém domě v Ráječku. Jedná se o bytový dům se třemi nadzemními podlažími. Byty se nacházejí ve všech nadzemních podlažích. V teoretické části je pojednáno o rozdělení armatur vnitřního vodovodu a metody spojovaní potrubí. Ve výpočtové části jsou řešeny rozvody kanalizace, vody a plynu.
Bachelor´s thesis deals with sanitation installations and gas installations in apartment building in Raječko. Apartment building has three overground floors. The apartments are located on all overground floors. In the theoretical part discusses the distribution of internal water fittings and methods of connecting pipes. In the calculation part, are deal with sewer, water and gas.
Description
Citation
ŠKVAŘIL, D. Zdravotně technické instalace v pasivním bytovém domě Ráječko [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Zdravotně technické instalace v pasivním bytovém domě Ráječko. Student popsal svou teoretickou část a následně popsal řešený objekt. Dále student popsal dispozici řešeného objektu. Dále student popsal situaci a stávající inženýrské sítě a navržené přípojky a řešení nakládání se srážkovými vodami. Dále student popsal navržení vnitřních rozvodů kanalizace, vodovodu a plynovodu v řešeném objektu. Dále student popsal řešení přípravy TV v řešeném objektu a navržené kondenzační kotle. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Proč nejsou srážkové vody z parkoviště odváděny do povrchového vsakovacího zařízení? 2. Jak je ukončen slepý vodovodní řad a slepý distribuční plynovod? 3. Jak jsou řešeny drážky pro odpadní potrubí u základových patek? 4. Vodovodní potrubí v zemi pod budovou je dlouhé nebylo by jiné řešení? 5. Z jakého důvodu jste navrhnul na vodovodním potrubí zalomení? 6. Jak jste řešil kompenzace potrubí? 7. Máte navržen správný ventil u pračky? 8. máte v objektu řešenou přípravu pro myčku? 9. Kudy je potrubí vedeno z půdorysu to není patrné? Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené bakalářské práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO