Technologická etapa spodní stavby Fakulty životního prostředí v Praze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší stavebně technologickou přípravu spodní stavby Fakulty životního prostředí v areálu České zemědělské univerzity v Praze. Práce zahrnuje mechanizaci a řízení procesu výstavby předmětné stavby. Jedná se o sedmipodlažní budovu, se třemi podzemními a čtyřmi nadzemními podlažími, založenou na velkoprofilových pilotách se základovou deskou. Obsahem práce jsou technická zpráva, situace a širší vztahy dopravních tras, technologické předpisy pro zemní práce, provádění pilotového a záporového pažení, provádění základových konstrukcí. Technologické předpisy jsou doplněny návrhy strojních sestav, kontrolními a zkušebními plány, zařízením staveniště. Dále práce obsahuje výkaz výměr, položkový rozpočet, řešení organizace výstavby, časový pán, bezpečnost a ochranu zdraví při práci a hlukovou studii urbanistické akustiky.
This bachelor thesis is an assessment of the technological planning of a Czech agricultural university in Prague, Faculty of the Environment substructure. Thesis focuses on the mechanisation as well as process of the construction. The building consists of three underground and four aboveground floors. Altogether seven floors are built upon a concrete slab foundation, supported by piles. The content includes technical report, general layout, vicinity plan, ground works schedule, the process of construction sheet piles and soldier beams with anchors. Technological schedule include the machinery schedule together with technological tests schedules, followed by the site facilities plan, moving on to bill of quantities, budget time schedule, H&S quide and a construction noise pollution report.
Description
Citation
HUDCOVÁ, N. Technologická etapa spodní stavby Fakulty životního prostředí v Praze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka komisi představila svou bakalářskou práci na téma realizace spodní stavby Fakulty životního prostředí v Praze. Studentka seznámila komisi s dispozičním řešením stavby a jejím umístěním. Také poukázala na zajímavost této stavby v podobě zelené fasády objektu. Studentka popsala dopravní orientaci a značení stavby. Seznámila komisi s časovou a finanční stránkou výstavby spodní stavby řešeného stavebního objektu. Seznámila komisi s technologickým předpisem pro zemní práce včetně vypracovaných příloh, kterými byly například výkres sejmutí ornice a výkres výkopů. Podrobně komisi seznámila s postupem prací na spodní hrubé stavbě řešeného objektu. Studentka seznámila komisi se svou koncepcí zařízení staveniště pro etapu spodní hrubé stavby. Studentka představila svou hlukovou studii pro řešenou etapu stavby. Ing. Radka Kantová, Ph.D.: Jak je řešena návaznost demoličních prací na etapu spodní hrubé stavby. Studentka odpoveděla velmi dobře. Ing. František Vajkay, Ph.D.: jaká je limitní hodnota akustického tlaku? Studentka odpoveděla dobře. Ing. Radka Kantová, Ph.D.: Co je to ekvivalentní hladina akustického tlaku? Studentka odpoveděla dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO