Řešení technologické etapy hrubé spodní stavby požární stanice v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší technologickou etapu hrubé spodní stavby požární stanice HZS a OSPVČ PČR. Jedná se o čtyřpodlažní budovu bez suterénu, která je umístěna do svahu u přehrady Brno. Jednotlivá podlaží jsou navržena jako ustupující s dominantními terasami na straně k přehradě. Objekt je navržen jako železobetonový monolitický skelet se systémem tzv. bílé vany doplněné vnější hydroizolací z PVC fólie. Objekt je založen na základové desce. Práce obsahuje technickou zprávu řešeného objektu, bližší a širší situaci dopravních vztahů, podrobný výkaz výměr, technologický předpis pro realizaci zakládání bílé vany, výkres a zprávu zařízení staveniště, časový plán, návrh strojní sestavy, kontrolní a zkušební plán, bezpečnost a ochrana zdraví při práci, dále pak variantní posouzení stavební mechanizace.
The bachelor's thesis deals with the technological phase of the substructure of the fire station. It is a four-storey building without a basement, which is located on a sloped ground near the Brno dam. The individual floors are designed as receding with dominant terraces on the side of the dam. The building is designed as a reinforced concrete monolithic skeleton with a system of waterproof concrete foundations supplemented by external waterproofing of PVC foil. The building is based on the base plate. The work contains a technical report of the object, a closer and broader situation of transport relations, a detailed statement of acreage, technological regulation for the implementation of the waterproof concrete foundation, drawing and report of construction site equipment, schedule, machine design, control and test plan, safety and health at work, then a variant assessment of construction machinery.
Description
Citation
MOTYČKA, T. Řešení technologické etapy hrubé spodní stavby požární stanice v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jozef Gašparík, Ph.D. - předseda, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Lukáš Bříza - tajemník, Ing. Rostislav Doubek - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student pomocí ppt prezentace představil komisi svoji bakalářskou práci na téma "Řešení technologické etepy hrubé spodní stavby požární stanice v Brně". Student postupně prezentoval: - zadání, cíl a obsah bakalářské práce - přes Identifikační údaje stručně představil řešenou stavbu - technické a konstrukční členění objektu - Dopravní řešení - Širší situace dopravních vztahů a Bložší situace dopravních vztahů - student představil jednotlivé technologické etapy výstavby a zmínil jednotlivé podrobnosti - bylo představeno řešení Zařízení staveniště včetně vybavení - student detailněji vysvětlil vnitřní vazby a řešení zařízení staveniště - dále student představil navthovanou mechanizaci staveniště - v prezentaci byly studentem řešeny také kvalitativní požadavky a jejich zajištění (KZP) - prezentována byla také BOZP - variantně bylo zpracováno řešení mechanizace Po prezentaci BP formou připravené prezentace ppt přistoupil student na pokyn předsedy komise k zodpovězení připomínek oponenta. Postupně byly zodpovězeny všechny připomínky oponenta i doplňující otázky členů komise. Student reagoval pružně a věcně na všechny vznesené otázky. K prezentovanému neměla komise zásadních výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO